BETALEN: UW TANDARTS MAAKT VANAF 2023 GEBRUIK VAN PAYT VOOR DE FACTURERING – Tandartsen Castellum – Houten

BETALEN: UW TANDARTS MAAKT VANAF 2023 GEBRUIK VAN PAYT VOOR DE FACTURERING

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code.

Aan elke code is een tarief gekoppeld dat door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) is vastgesteld, uitgezonderd de techniek- en materiaalkosten.

De rekening van uw praktijk
Wij begrijpen dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen.
Persoonlijk contact is hierin onmisbaar. Daarom versturen wij sinds januari 2023 onze rekeningen direct vanuit onze eigen praktijk. Hier gebruiken we de software van Payt voor. De software maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren met de praktijk wanneer u vragen heeft over uw rekening of  en betalingsregeling wilt treffen.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar
Op de rekening die u van ons ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar.

De werkwijze van onze praktijk
De standaard werkwijze van onze praktijk is dat wij de nota van uw behandeling eerst indienen bij uw verzekeraar. Het deel wat wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, betaalt uw zorgverzekeraar rechtstreeks aan ons. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed brengen we vervolgens bij u in rekening. Daar krijgt u een nota van die wij naar u verzenden per e-mail. U heeft vervolgens 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL of via de QR-code die staat vermeld op de rekening.
Hebben wij nog geen of een oud e-mailadres van u, maar wilt u wel graag uw rekeningen via de mail ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door bij de balie van onze praktijk.

Veilig digitaal
Al uw persoonlijke gegevens staan in een streng beveiligde omgeving. De software van Payt is gecertificeerd (NEN7510), waardoor u er op kunt vertrouwen dat Payt adequaat en veilig omgaat met uw gegevens. Klik HIER voor meer informatie over betalen met PAYT.